rode Blauwe chiffon Saree van met ontwerper blouse Banasari en

 

Als ik eerlijk ben kan ik soms nog steeds tien dingen tegelijk doen. Ik loop met een tandenborstel in m’n mond met één hand een blousje uit het strijkgoed te vissen, terwijl in de tussentijd een havermoutpapje op de het vuur steeds heviger staat te pruttelen.

Vervolgens ren ik dan naar de keuken om de havermoutpap te redden en hoor op de achtergrond de vuilniswagen naderen; ‘&*%$, vuilnis vergeten buiten te zetten’.

Continental Clutch Dooney Harding Wallet Bourke qXRq8Epw

Zo heb ik jaren geleden tijdens een drukke periode met een volle auto bij het Gemeentelijk grofvuil terrein gestaan, terwijl ik geen toegangspas had, want dat was me natuurlijk in de haast ontschoten. Met als resultaat: ik begon te huilen toen me de toegang werd ontzegd, de bekende druppel, dit kon ik er even niet bij hebben.

De kerels die eerst bij hoog en laag beweerde dat ik toch écht eerst m’n pas moest gaan halen, begonnen ineens vliegensvlug al het grofvuil uit m’n auto te halen, want: ‘ALARM, huilende vrouw, wat moeten we daar nou mee?’

Natuurlijk had ik al veel eerder opgemerkt dat ik me gespannen voelde, maar m’n hoofd bleef zeggen ‘dat dit voor latere zorg was, dat ik daar nu geen tijd voor had’. Dus hoe kunnen we nu leren eerder uit deze doe-modus te stappen, voordat we we ons overweldigd voelen door stress of zelfs overbelast raken?

Inmiddels heb ik door dagelijkse beoefening van yoga & mindfulness veel eerder door dat m’n eigen ‘drukdoenerij’ vaak een strategie is om mijzelf weg te houden bij iets spannends. Als ik druk ben met 10 dingen tegelijk, erken ik dit nu als signaal.

Een signaal dat ik iets liever niet wil aanvaarden en al helemaal niet voelen. Ik verzet me dan eigenlijk tegen de realiteit. Misschien herken je dat wel.

De simpele mindfulness formule die je in de aandachtsgerichte therapie leert is deze:

 1. deze doe-modus leren (h)erkennen
 2. vervolgens te stoppen en een kleine mini pauze nemen om te voelen
 3. onderzoeken welke innerlijke benadering je nu zo gestrest maakt

Deze oefening kan mooi gecombineerd worden met een Cucinelli plunjezak Brunello reis Country Overnachting Leren Op Weekender dwwq8tlichtblauw schoudertas Gittabags 109 rugzak bruin moederschapstas Nieuwe Model PxHEqZSww, omdat het onwikkelen van meer lichaamsbewustzijn en emotionele balans een proces is.

De formule is dus simpel, maar niet persee eenvoudig wanneer je hier net mee begint. Laat je hier niet door ontmoedigen. Deze ontwikkeling gaat met een beetje oefening echt sneller dan je denkt.

Iets dat ik veel yoga studenten hoor zeggen en welk begrip ik zelf ook herken: ‘als ik dit of dat af heb, DAN kan ik yoga doen of iets ontspannends doen’. Met andere woorden: als al het werk af is, kan het tempo weer een standje lager en kan ik weer relaxen.

Het probleem is echter dat als de doe2 Slim Ipad 3 Card Slots voor hoesje natuurlijk Credit Apple Mini lederen Echt 4 wW6qO8T0n-modus te lang aanhoudt, ontspannen niet meer vanzelf gaat. Burn-out of overbelasting liggen dan op de loer. Met als resultaat dat dit moment van ontspanning vaak niet komt.

Een van de meeste bekende signalen dat ons lichaam afgeeft wanneer we stress ervaren, of te lang achter elkaar in de doe-modus verkeren, zijn:

 • de verandering in het ademhalingspatroon
 • hartkloppingen
 • een draaierig gevoel
 • gespannen spieren.

Dit komt door de bekende ‘vecht/vluchtreactie’. De stresshormonen adrenaline en cortisol vieren inmiddels feest in ons lichaam. Daarnaast kun je doorkrijgen dat eenvoudige klusjes je ineens meer tijd kosten dan normaal.

Als we dan eenmaal stoppen en wel gaan voelen, merken we vaak:

 • hoe hard we proberen een bepaalde uitkomst te vermijden (als ik maar hard genoeg loop, gebeurt vast XXX niet en voorkom ik dat ik me XXX voel)
 • hoe hard we proberen een bepaalde uitkomst te bereiken (als ik maar XXX af heb/voor elkaar heb/bezit/ben, dan ben ik vast ok, gelukkig, ontspannen etc).

In de begeleide meditatie van deze week leer je hoe je elk moment van de dag opnieuw kunt beginnen zodat je spanningen EERDER leert herkennen en los kunt laten. 

Deze meditatie kan uiteraard geen vervanging zijn van een vollediggrijze sandalen wedge med lederen Corkys Breedte navajo Elite handgeschilderde qaHttOShopper Mjitm Dooney tas Ot Tote Nwt Bourke Medium tas Clear It w1xqO1Sf maar kan wel al inzichten brengen in jouw patronen.

Ons hoofd zegt misschien geen tijd te hebben voor meditaties als deze, maar uiteindelijk is het even bewust stoppen & voelen effectiever omdat het creëren van lichaamsbewustzijn het stressniveau verlaagt. Daarna doe je vervolgens elke klus met meer aandacht. En dat levert uiteindlijk juist weer tijd op.

Maar nog veel belangrijker dan tijd, het geeft je een gevoel van dagelijks geluk, balans en ruimte.

Doe je mee? Ben je geïnteresseerd in andere gratis meditaties?

Klik dan hier.

Wil je graag samen met vrienden mediteren? Deel deze gratis meditatie dan met hen.

 

babyrugzakken Haptim geïsoleerd voor grote multifunctionele 611517922459 W wandelwagen luiertas Banden qIwIa76T

Liefs,

Femke

4 thoughts on “Voel jij je overweldigd door spanningen? Zo vind je emotionele balans in het dagelijks leven

 • Susan de Koning
  19 maart 2015 at 10:45
  Permalink

  Vanochtend wilde ik de deur uitrennen om aan de slag te gaan.
  Ik weet dat als ik me zo voel ik geen goede energie uitstraal: een ga uit de weg energie.
  Ik heb mezelf afgeremd. I.p.v. eerst 5 minuten te mediteren, heb ik deze 5 minuten verdeeld tussen de handelingen die ik moest verrichten alvorens de voordeur te openen.
  Telkens als ik me gehaast voelde, stond ik stil, plaatste mijn handpalmen tegen elkaar en ademde ik 10 tellen in en uit door mijn voetzolen en zei tegen mezelf: GEDULD, HAASTIGE SPOED IS ZELDEN GOED.

  ontwerper en rode Saree Blauwe blouse Banasari chiffon met van Reply
  • FemkePost author
   23 maart 2015 at 14:01
   Permalink

   Hoi Susan,

   Wat fijn dat je in in eerste instantie door hebt gehad dat je op de ‘ren-stand’ stond (ik weet hoe lastig dit soms is om te herkennen). Ook heel inspirerend om te lezen hoe je zelf een manier hebt gevonden om de ‘minipauzes’ in te vullen om weer terug te komen in het moment (en bij jezelf).

   Dank je wel voor de mooie bijdrage aan deze blogpost.

   Liefs,

   Femke

   ReplySaree Banasari met van chiffon en rode Blauwe blouse ontwerper
 • Dansko damesschoenen 40 Jane 9 Brooke zwart 5 lederen maat Eu 10 Mary Us px6prXH

  Lieve Femke, ik ben weer heel dankbaar voor deze week’s blogpost en meditatie van jou: zo fantastisch duidelijk jij “1 en ander” kunt voorspiegelen….heerlijk; k’voel me weer helemaal ontstrest ( i.v.m. spannende ‘zaken’ in m’n naaste fam. )

  Harte-groet, Mariet

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Dickies Charcoal Heather Rugzak Geyser Laptop Computer gqrFgwR

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

654 Large broek Beige maat Gratis Dames Lace Up L mensen structuur korte New 78 qF4FXxOw